Een New Yorkse taxichauffeur heeft 31 diamanten ringen die hij in zijn taxi vond teruggebracht naar een Texaanse. De klant was haar bagage met de kostbare inhoud vergeten tijdens een rit die ze eerder had gemaakt in de taxi. Na een rit van tien dollar en zeventig cent had ze de chauffeur dertig cent fooi gegeven. Deze geringe fooi veranderde niets aan de eerlijkheid van de taxichauffeur. "Al mijn hele leven heb ik geprobeerd eerlijk te zijn", zei taxichauffeur Osman Chowdhury. "Vandaag dus ook." De 41-jarige wilde wel iets duidelijk maken met deze daad. "Ik ben trots op wat ik gedaan heb, zodat mensen zien dat New Yorkse taxichauffeurs eerlijk zijn."
Nadat Chowdhury er door zijn volgende passagiers op gewezen werd dat de vrouw haar bagage was vergeten reed hij naar het gebouw waar hij de vrouw had afgezet. Hij had echter geen idee in welk van de vele appartementen ze zou zijn en wilde ook geen onrust veroorzaken door op de deuren te gaan kloppen. Daarom besloot hij de koffer mee te nemen naar het hoofdkantoor van het New Yorkse taxibedrijf. Daar keek hij samen met zijn baas wat er in de koffer zat.
"Ik zag het schitteren en ik zei Oh mijn god! Diamanten!" vertelt Chowdhury. "Ik was geschokt. Ik trilde." Behalve de 31 diamanten vonden ze ook een klein bagagelabel met een Texaans telefoonnummer dat van de moeder van de klant bleek te zijn in Dallas.
De eigenaresse bleek een juwelier te zijn. Ze kreeg de diamanten terug op het kantoor van het taxibedrijf, waarmee ze dolgelukkig was. Ze bood Chowdhury vervolgens een beloning aan van 100 dollar.