Moeders in spe moeten slapen richting het westen, veel eten en alleen op bepaalde dagen seks hebben. Dat adviseert een Indiase krant aan lezers die graag een jongetje willen verwekken.

Klinkklare onzin, want de sekse van een kindje wordt alleen bepaald door de chromosomen in het sperma van de vader. "De kans op een jongen of een meisje bij de conceptie is compleet willekeurig", zegt gynaecoloog Shazia Malik in een reactie bij de BBC.

Jongen of meisje: niet te be´nvloeden
De krant publiceerde de tips in een artikel in de gezondheidsbijlage. Door die tips zou het sperma 'sterker' worden en zou dat de kans op mannelijk nageslacht vergroten. Volgens Malik is er geen enkele aanwijzing dat stellen iets kunnen doen waarmee ze de kans op een jongetje kunnen vergroten.

In India is nog steeds een culturele voorkeur voor het krijgen van jongens in plaats van meisjes. Zo worden er nog steeds abortussen gepleegd op basis van de sekse. In sommige culturen is de voorkeur voor zonen diepgeworteld. Mannen worden gezien als de sterkere sekse en kostwinner.