Een paar bescheiden decoraties aan de gevel van het huis verraden al dat ze van Kerst houden. Maar eenmaal binnen is de voorliefde van een Duits echtpaar uit Rinteln voor het feest overduidelijk: hun huis is tot de nok toe gevuld met kerstbomen. Ruim 100 exemplaren staan er in de woning van een slordige 100 vierkante meter.

De bomen hangen allemaal vol met lichtjes, slingers en ballen. En daarmee is het nog niet klaar: de twee hebben ook nog eens meer dan 16.000 kerstsnuisterijen uitgestald.

De collectie begon ooit klein, maar groeide de afgelopen jaren snel. "Ik vond kerst altijd al leuk", zegt Thomas Jeromin. "De glitters, de ballen, de bomen, figuren. We zijn natuurlijk begonnen met één kerstboom in de woonkamer, zoals het hoort. Toen hebben we er eentje in de hal gezet en één in de keuken."

De drang naar kerstbomen was niet meer te stoppen, zegt hij. "De laatste vijf jaar is het geëxplodeerd."

Het echtpaar trekt er acht weken voor uit om de bomen op te tuigen en het huis in de kerstsfeer te brengen. Begin oktober beginnen ze met het vullen van alle ruimtes in het huis, op de slaapkamer na. "Het is ons toevluchtsoord voor als we even met Kerst klaar zijn", zegt Susanne Jeromin.

Voor de rest is het dus Kerst, overal waar je kijkt. Zelfs de wc gelooft eraan: daar prijkt een bril met een opdruk van de Kerstman.
Filmpje