Bij een stabiliteitscontrole in een oud huis na de aardbeving in Norcia hebben Italiaanse brandweerlui drie menselijke schedels in een kelder ontdekt. Dat meldt een lokale krant. Mogelijk lagen ze daar al tientallen jaren.
In oktober is Centraal-Italië opgeschrikt door verschillende aardbevingen, zo ook in de buurt van de historische stad Norcia. Sindsdien voert de brandweer stabiliteitscontroles in alle getroffen huizen uit om na te gaan hoeveel schade ze hebben opgelopen.

Bij een van die controles in een huis uit de 17e eeuw hebben de brandweerlui drie menselijke schedels in de kelder ontdekt, zo meldt Valnerina Oggi. Ze bleken gedeeltelijk verteerd. Volgens de politie lagen ze daar al vele tientallen jaren.

De eigenaar van het huis is een advocaat uit Modena. Hij zegt dat hij het heeft geërfd, maar dat hij het nooit persoonlijk heeft gebruikt. "Ik heb die schedels nog nooit gezien, misschien heeft de aardbeving ze aan het oppervlak gebracht", vertelt hij aan de krant.

De politie heeft de schedels in beslag genomen en onderzoekt nu aan wie ze toebehoren en of van criminele feiten sprake is. Ze sluit niet uit dat een dokter de schedels ooit voor een anatomische studie heeft gebruikt en ze vervolgens in de kelder heeft achtergelaten.