Parijs heeft ratten de oorlog verklaard. De binnenstad loopt over van de knaagdieren. Die veroorzaken overlast in parken en bij toeristische attracties. Het stadsbestuur is er klaar mee en heeft een nieuwe aanpak gelanceerd om de dieren uit te roeien.

De Franse hoofdstad heeft al langer te maken met een rattenplaag, maar de afgelopen maanden werden het er steeds meer. ,,De dieren duiken op in parken, restaurants en musea", zegt correspondent Frank Renout. ,,Laatst zagen toeristen ratten lopen in het Louvre."

,,Dat is niet alleen vervelend, maar ook gevaarlijk", aldus Renout. ,,Ratten kunnen ziektes overbrengen." Om de plaag tegen te gaan, heeft het stadsbestuur vijf parken gesloten. De plekken zijn vol gezet met rattenvallen.

Ook de Champs-de-Mars, het park waaraan de Eiffeltoren ligt, gaat binnenkort een tijdje dicht. Nadat de groenstroken zijn schoongeveegd, worden er blikjes met rattengif neergelegd. Ook is er een campagne gelanceerd om mensen ervan te weerhouden eten en andere rotzooi op straat te gooien.
Foto