Een 80-jarige Canadese vrouw heeft 50 miljoen dollar, zo’n 35 miljoen euro, gewonnen met de lotto. Alleen heeft ze geen idee van wat ze met dat geld moet doen. “Het geld komt 30 jaar te laat”, zegt de winnares.

Lois Olsen heeft heel haar leven sober geleefd. Pas eind jaren ‘60 had ze stromend water in haar huisje in Alberta. Bijna 50 jaar later heeft ze op haar tachtigste een immense som gewonnen met de plaatselijke loterij. “Het geld gaat mijn familie zeker helpen”, reageert ze. “Maar ik ben er zelf te oud voor. Had ik dit maar 20 of 30 jaar eerder gewonnen.”

Olsen is zelf overgrootmoeder en kwam het grote nieuws te weten toen ze boodschappen ging doen bij een winkel om de hoek. Toen ze haar ticket snel nog even wilde checken aan de loterijautomaat, haalde ze er een winkelbediende bij omdat ze dacht dat er iets mis was met de machine. “Nee hoor, u hebt net 50 miljoen gewonnen”, was haar verrassende antwoord.

Met het geld wil ze haar 3 kinderen, 9 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen een duwtje in de rug geven. Maar echt grote plannen heeft ze niet. “Voor mij komt het geld iets te laat om nog een verschil te maken.”

Toch is er één grote aankoop waar ze meteen aan denkt: haar 11 jaar oude wagen vervangen door een nieuwe. “Ik denk dat ik een SUV ga kopen. Die zijn iets hoger zodat ik er makkelijker in en uit kan”, zegt Olsen. Maar buiten dat zal het geld weinig impact hebben op haar leven. “Geld is niet belangrijk voor mij. Ik heb het vroeger zwaar genoeg gehad om dat te beseffen”, besluit de winnares.