Suiker |
heraux Oudgediende
 WMRindex: 9.537 OTindex: 27.258 T S |
Tijd voor actieSuiker is lekker veel suiker is een probleemVoor het volledige verhaal verwijs ik naar een aantal links die ik ga toevoegen - lees en leer - kijk en verander je dieet. Verder zou ik op elk pakje eten met te veel suiker en sticker willen plakken - rood voor te veel - groen voor goed. Wie doet mee - een paar stickers en hup de winkel in - op elk pakje dat je vind met te veel suiker - mep een sticker. Geschiedenis en suikerMeer volgt |
|
heraux Oudgediende
 WMRindex: 9.537 OTindex: 27.258 T S |
Iets voor de onderzoekers onder ons
Wat is de relatie tussen suiker en schulden? |
|
heraux Oudgediende
 WMRindex: 9.537 OTindex: 27.258 T S |
|
|
ledi Oudgediende
 WMRindex: 47.811 OTindex: 23.036 S |
hup de winkel in - op elk pakje dat je vind met te veel suiker - mep een sticker -------------- En dan schóp...... de winkel uit! Nee dank je, ik blijf liever een gewaardeerde klant bij de enige supermarkt van Ruinerwold.  |
|
bsur Erelid
 WMRindex: 922 OTindex: 5.822
|
Helaas bestaat het bericht dat u zocht niet meer. |
|
heraux Oudgediende
 WMRindex: 9.537 OTindex: 27.258 T S |
|
|
allone Oudgediende
 WMRindex: 52.732 OTindex: 95.106
|
stevial. Wat is stevia? Stevia Rebaudiana Bertoni, zoals de kruidachtige plant voluit heet, komt oorspronkelijk uit Paraguay. De Guarani-indianen gebruiken stevia al 1500 jaar om hun kruidenthee en voedsel te zoeten. In de zestiende eeuw maakten de Spaanse veroveraars als eerste Europeanen kennis met het zoete kruid. Pas aan het eind van de negentiende eeuw raakte de westerse wereld serieus geïnteresseerd en begon de wereldwijde opmars van stevia. De zoete smaak zit in de bladeren van de plant. Een blad van goede kwaliteit is naar schatting 30 tot 45 maal zoeter dan suiker of sacharose. Het steviablad dankt haar zoete smaak aan de glycosiden. Dit zijn plantaardige stoffen met een suikerachtige com-ponent. Naast verse steviabladeren zijn gedroogde bladeren en ruw stevia-extract te gebruiken als zoetstof. Ook bestaat er geraf-fineerd stevia-extract maar dan is het niet natuurlijk meer. Wilde stevia is nog steeds te vinden in het grensgebied tussen Brazilië en Paraguay. Daar wordt de plant tot zestig centimeter hoog. Op de stevia-plantages in delen van Brazilië, Paraguay, Uruguay, Centraal Amerika, Israël, Thailand en China komen de planten tot maximaal negentig centimeter. Steviaplantjes zijn te kweken op vrij arme bodem en zijn vijf jaar of langer geschikt voor economische productie. Het bovengrondse deel wordt twee-maal per jaar geoogst. De wortels blijven zitten en geven weer nieuwe scheuten. |
|
heraux Oudgediende
 WMRindex: 9.537 OTindex: 27.258 T S |
[v] Ik ken stevia [v] Ik heb stevia [v] Ik gebruikte Stevia [v] Ik zoek een ander merk |
|
ledi Oudgediende
 WMRindex: 47.811 OTindex: 23.036 S |
@heraux: wat dacht je van géén suiker toevoegen. Ik heb na tig jaren eindelijk weer eens suiker moeten kopen (meest voor mensen die suiker in hun koffie willen); echter meteen daarvan een 1/2 kilo aan mijn hulp gegeven. Met de andere helft doe ik weer jaren. En nee - ik ben geen suikerpatiënt.  |
|
heraux Oudgediende
 WMRindex: 9.537 OTindex: 27.258 T S |
Inderdaad, we hebben ook geraffineerde suiker in huis - voor de andere.. maar er zit genoeg suiker in alles wat de kookpot in gaat - vooral groen in glas en blik.
Kunnen we zonder? |
|
allone Oudgediende
 WMRindex: 52.732 OTindex: 95.106
|
@heraux: jawel, maar het is sowieso niet goed om dingen uit glas/blik te eten. als je vers eet, heb je geen suiker nodig. dadels, rozijnen, bananen, .. er is zoveel zoet |
|
heraux Oudgediende
 WMRindex: 9.537 OTindex: 27.258 T S |
Dadels met aardappel en spekjes.. Rozijnen met aardappel en spekjes bananen met aardappel en spekjes
schrijf even over.. recept 2013(C) |
|
allone Oudgediende
 WMRindex: 52.732 OTindex: 95.106
|
@heraux: ik eet aardappelen altijd met zout  maar als je zoete aardappelen wilt, moet je deze eten |
|
Bouwplaats Actief lid WMRindex: 43 OTindex: 114 T S |
@allone: Die gebruik ik altijd in de goulash! Heerlijk die zoete bataten..... @heraux: "Wat is de relatie tussen suiker en schulden?" Dit draadje lijkt een beetje stilletjes geworden  , maar ik wil mij wel aan deze vraag wagen. Ik denk dat het te maken heeft met onwetendheid en veronachtzamen over beide onderwerpen. Wanneer men zich niet bewust is (of wil zijn) van de implicaties die het heeft om je kind op te voeden met cola in een zuigfles, 500 euro aan sinterklaas kadootjes en afhaalmaaltijden, creëer je een grote suikerbehoefte en schuldenlast.... Ietwat gecharcheerd.......  |
|
nietmeer
|
@allone: ik eet aardappelen noch met zout, noch met suiker, zout gaat enkel in het vlees (en evt. saus)  Misschien doet Mama Wortel nog wel zout in de aardappels, maar dan zó weinig dat je het verschil niet proeft als je het skipt. Ze gebruikte altijd al heel weinig zout, en is niet meer zout gaan gebruiken toen het aantal mensen voor wie ze kookte langzaam van twee naar zeven is gaan stijgen  |
|
SilverWing Erelid
 WMRindex: 573 OTindex: 854 S |
Quote @heraux: [v] Ik ken stevia [v] Ik heb stevia [v] Ik gebruikte Stevia [v] Ik zoek een ander merk  |
|
ledi Oudgediende
 WMRindex: 47.811 OTindex: 23.036 S |
@shoaib2: zoek het eventueel op bij Google.  |
|
SilverWing Erelid
 WMRindex: 573 OTindex: 854 S |
Quote @ledi: shoaib2: zoek het eventueel op bij Google.  bezigg.... |
|
allone Oudgediende
 WMRindex: 52.732 OTindex: 95.106
|
@wortel: ik eet aardappelen ook niet met suiker, maar dat schreef ik als reactie op de vorige spreker, svp scroll ff naar boven
SilverWing: idem, svp scroll ff naar boven, daar staat het al uitgebreid, en met een link er bij |
|
nietmeer
|
@allone: maar jij at ze wel met zout, zei je... dat doe ik ook al niet  |
|
allone Oudgediende
 WMRindex: 52.732 OTindex: 95.106
|
wortel: ik kook ze nooit zelf, ik eet ze zoals ze voor me worden klaargemaakt.. maar je hebt gelijk, te veel zout is ook niet gezond  |
|
Madarian Oudgediende
 WMRindex: 2.597 OTindex: 5.605
|
@allone: bijna alles waar 'te' voor staat is niet goed, behalve tevreden en tegoed.  Maar inderdaad kan teveel suiker slecht zijn. Had ik ook last van. Ik ben toen met een aantal dingen gestopt. Ik voel me stukken beter dan ik deed. |
|
nietmeer
|
@allone: ik zal niet gauw teveel zout eten  |
|
allone Oudgediende
 WMRindex: 52.732 OTindex: 95.106
|
Quote @Madarian: @allone: bijna alles waar 'te' voor staat is niet goed, behalve tevreden en tegoed.  idd.. maar soms realiseren we ons te laat, dat het 'tè' was  wat goed, dat je er nu minder van eet, ik voel me ook beter als ik geen/weinig suiker eet, alleen 'vergeet' ik soms dat dat wilde doen  wortel: ... omdat je niet van zout houdt? |
|
nietmeer
|
|
|