WaarMaarRaar.nl gebruikt cookies om WMR en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. WMR deelt informatie over je gebruik van WMR met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van gebruik van hun services. Meer informatie...

Akkoord - Weigeren


hr
jaargang -20 - laatste artikel 19-6 18:00 - 67956 artikelen - nu online 42 bezoekers -

Home
Opmerkelijk beeld
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

© Een concept van
Media Voogel 2002-2021
Voorwaarden & huisregels

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Consumenten Forum, met welk bedrijf moet je wel/niet zaken doen


1 2 3 4 .... 105 106 107 [108] 109 110 111

Blog van KhunAxe

06-05-21 10:43:17
venzje
Oudgediende


WMRindex: 20.669
OTindex: 7.301
@KhunAxe: Supatana dan?

Onderling regelen is op het platteland inderdaad doorgaans de beste manier. Toen ik in Frankrijk werkte ging dat vaak met gesloten beurzen, want haast iedereen kan voor een ander iets betekenen.
De buurman had bijvoorbeeld een grasmaaier voor de trekker, wij hadden een metaaldetector waarmee we een onvervangbaar onderdeel van zijn aftandse trekker konden terugvinden op zijn land.
.

Laatste edit 06-05-2021 10:54

06-05-21 10:53:38
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@venzje: 'Supatana' _O_
Mijn eigen menselijke Google :+ :)

Ik zal eens rondvragen, wie weet. Gesloten beurzen klopt wel, een vriend van Wan's zoon heeft indertijd gratis mijn bureaustoel in elkaar gelast. Hij wilde niets weten van een betaling :nee

07-05-21 12:28:28
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
Daarnet voor het eerst in mijn leven zwarte spaghetti op, zwarte spaghetti carbonara om precies te zijn. Ik kon geen smaakverschil proeven tussen zwarte en gewone spaghetti :nee


07-05-21 13:15:04
venzje
Oudgediende


WMRindex: 20.669
OTindex: 7.301
@KhunAxe: Neuh. Ze hebben er alleen voor de leuk wat inktvisinkt aan toegevoegd, onder het motto: 'het oog wil ook wat'.

Laatste edit 07-05-2021 13:27

07-05-21 14:03:44
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@venzje: Precies! Zo gezegd, je proeft geen verschil :nee

08-05-21 00:05:24
HoLaHu
Oudgediende


WMRindex: 4.365
OTindex: 1.770
@KhunAxe: Ik kan nu niet zeggen dat ik het er smakelijk uit vind zien...:nee

08-05-21 01:53:25
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@HoLaHu: Dat doen mosselen ook niet, toch vind ik ze heerlijk ;) Overigens smaakte het gewoon naar spaghetti carbonara hoor, heel goed weg te krijgen :ja

08-05-21 03:14:22
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 40.670
OTindex: 85.232
@KhunAxe: Goed dat ik het weet. Ik hoef die zwarte spaghetti dus niet te kopen. Als ik er toch niets bijzonders aan proef kan ik me de meerprijs wel besparen.

08-05-21 03:35:52
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@Mamsie: Mijn advies? Gewoon laten liggen lieverd, koop dan beter de beste gewone spaghetti zoals De Cecco, volgens vele Italianen de beste spaghetti ter wereld. Maar ook Plus en Honig spaghetti's schijnen erg goed te zijn. Maar het belangrijkste is eigenlijk de kookmethode:

Ik zet een grote pan met ruim water op en doe daar een scheutje plantaardige olie en een blokje kruidenbouillon in, geen zout :nee

Als het water ruim aan de kook is doe ik de spaghetti in de pan en hou het water flink aan de kook, ondertussen blijf ik regelmatig voorzichtig roeren om te voorkomen dat het gaat plakken.

Als de voorgeschreven kooktijd voor al dente 10 minuten is begin ik vanaf 9 minuten sliertjes spaghetti uit de pan te nemen en kauw er op om te testen of hij al dente is.

Precies als ik denk dat hij nog héél even moet haal ik de pan van het vuur en giet het water af.. JE KOELT DE SPAGHETTI NIET AF MET KOUD WATER!! Dat is een doodzonde! :P

Laat de spaghetti in de pan en giet er nog een heel klein scheutje plantaardige olie over, olijfolie is het best en lekkerst. Doe het deksel op de pan en schud de spaghetti zoals je een pan mosselen zou opschudden..

Klaar! Schep de spaghetti en saus op een bord en serveer direct zodat de spaghetti nog heet is. Doordat het even heeft kunnen nagaren is de spaghetti perfect al dente, zonder plakkerig te zijn!

Spaghetti eet je enkel met een vork, je gebruikt geen lepel om de vork te ondersteunen als je de sliertjes om de vork draait.

Als je een bord spaghetti voor je neus krijgt is het bon ton om direct te beginnen met eten, je wacht NIET op de anderen! Met spaghetti is dat niet beleefd maar dom omdat spaghetti snel afkoelt. Dus hup! Gelijk naar binnen schuiven :)

Dit alles heb ik geleerd van mijn Italiaanse vrienden en zo doe ikzelf het inmiddels al jaren. Ik ben altijd verzekert van een perfecte spaghetti :ja

08-05-21 07:21:59
yes_my_dear
Oudgediende

WMRindex: 1.107
OTindex: 16.770
Wnplts: Bad Benthe
S
Ik ben een echte cultuurbarbaar. Zodra ik spaghetti voorgeschoteld krijg snij ik het in stukjes en eet het lekker samen met de saus. Ik hou niet van sliertjes hahaha

08-05-21 07:40:18
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@yes_my_dear: Cultuurbarbaar zeg je? Inderdaad, geen discussie~! (6)

08-05-21 07:50:23
Buick
Erelid

WMRindex: 1.481
OTindex: 407
Wnplts: amsterdam
@yes_my_dear, als jij er maar van geniet.
En je bent geen cultuurbarbaar, maar je hebt gewoon hele korte spaghetti :P

08-05-21 08:17:25
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@Buick: Slijmbal!! :P

08-05-21 08:19:47
Buick
Erelid

WMRindex: 1.481
OTindex: 407
Wnplts: amsterdam
@KhunAxe, misschien is hele korte spaghetti wel de cultuur op de Nederlandse -Duitse grens :+

08-05-21 08:28:12
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@Buick: Iets zegt mij dat het Kimmie is, niet de Nederlands-Duitse grenscultuur :)

08-05-21 08:29:54
Buick
Erelid

WMRindex: 1.481
OTindex: 407
Wnplts: amsterdam
@KhunAxe, je moet denken in oplossingen. :)

08-05-21 08:38:42
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@Buick: Pfffttt... 'Don't focus on the problem! Focus on the solution'.. Die's al oud hoor :+

08-05-21 08:43:00
Buick
Erelid

WMRindex: 1.481
OTindex: 407
Wnplts: amsterdam
KhunAxe, daarom kennen wij die ook :P

Al zo oud dat ik in herhaling val :+Laatste edit 08-05-2021 08:44

08-05-21 08:43:00
Buick
Erelid

WMRindex: 1.481
OTindex: 407
Wnplts: amsterdam
KhunAxe, daarom kennen wij die ook :P

08-05-21 08:46:33
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189

08-05-21 09:38:02
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 40.670
OTindex: 85.232
@KhunAxe: Ik ben een nóg ergere cultuurbarbaar. Ik breek de spaghetti al in stukjes voordat het de pan ingaat. Erreg hè!!
En, je raadt het niet..... de smaak blijft hetzelfde!
Alleen het geklieder wordt een stuk minder. Nou dan! 😁

08-05-21 09:45:24
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@Mamsie: Het gaat niet enkel om de smaak, ook hoe een gerecht gegeten wordt is mede bepalend voor het eetgenot.

Een broodje eet je met je handen, evenals een frietje, de meeste soepen eet je heet. Het verandert weinig tot niets aan de smaak, maar wel aan hoe je het eten ervaart.

Verder is het natuurlijk 100% jouw eigen zaak hoe je spaghetti en ander voedsel naar binnen schuift, maar je mist echt iets door spaghetti als een kind te eten, sorry schat :$

08-05-21 09:53:52
allone
Oudgediende


WMRindex: 43.836
OTindex: 78.447
@Mamsie: doe ik ook, ze vooraf al breken, is het makkelijkste :ja .. en ik zie ook niet in wat de lengte van een sliert aan het eetgenot toevoegt :D

08-05-21 09:57:04
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@allone: Dan ben ook jij helaas een verloren zaak voor de echte gastronoom :P

Ik ga het niet eens proberen uit te leggen :+

08-05-21 09:58:02
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 40.670
OTindex: 85.232
@KhunAxe: Ja, wat ik mis, dat is een oranje kin, slurpgeluiden en nog meer ongein.
Overigens maak ik maar sporadisch spaghetti, als pasta kies ik tegenwoordig voor penne, in de volkorenvariant. Hierbij komt dan 400 gram kastanjechampignons met een uitje en gehakt. Wat passende kruiden erbij en dat is samen superlekker!

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 2 3 4 .... 105 106 107 [108] 109 110 111

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven