Olifant Buba was 'letterlijk ziek van heimwee' toen hij niet meer mocht meereizen met het Nederlandse circus Freiwald, zegt zijn verzorger. "Buba wilde niet meer eten en drinken".

Sinds september vorig jaar is er een verbod op het gebruik van wilde dieren in het circus. Publiekstrekker Buba is toen naar een verblijf in Duitsland gestuurd. Dat beviel het dier slecht, vertelt verzorger Lutz Freiwald (56) aan De Gelderlander.

"Buba werd letterlijk ziek van de heimwee naar zijn verzorgers. We hebben hem daarom terug naar het circus gehaald.”

Buba reist alweer maanden met het circus mee. Het circus kreeg onlangs namelijk een ontheffing voor de olifant. Tot en met 15 januari mag het circus het dier laten meereizen, verplaatsen en op het terrein houden. Maar Buba mag geen contact met het publiek hebben en niet optreden.

Freiwald zorgt al 25 jaar voor de olifant. Hij is bang dat de ontheffing niet wordt verlengd, vertelt hij in de krant. "We hebben nu tot half januari een ontheffing om hem mee te kunnen nemen. Maar wat we daarna met hem moeten?"​​

Afgelopen voorjaar zeiden dierenorganisaties dat Buba bij circus weggehaald zou moeten worden. Buba zou nog steeds worden ingezet als publiekstrekker.
Foto