Een fret, een aap en een roodborstparkiet zijn uit een circus in SiberiŰ ontsnapt, ogenschijnlijk omdat ze depressief zouden zijn.
Medewerkers van het circus in de Oostelijke stad Chita zeiden dat de dieren zich 'down' voelden vanwege het schier eindeloze slechte weer.
Art-director van het circus Zhanna Lazerson vertelde de 'Moscow Times': 'We geloven dat de diertjes ontsnapt zijn vanwege hun depressie, de regen in Chita houdt gewoon NIET op'.
We vonden de aap 's ochtends in een hondenhok waar de 'hokgenoten' in hun slaap lagen te kroelen, maar de zoektocht naar de fret en de parkiet is nog bezig'.
Ze zei verder dat de ontsnapping van het drietal geleidt heeft tot verdere verpreiding van het depressieve gevoel onder de andere dieren in het circus omdat de (ontsnapte) mannetjes-parkiet optreedt met een vrouwtjes parkiet die hem nu ontzettend mist.
De fret wordt minder gemist, Mevr. Lazerson noemt hem een 'vreetzak, en nog hondslui ook'.
Desalniettemin hoopt de 'circus-troupe' dat de dieren terug zullen komen als ze maar eenmaal honger krijgen, de weersberichten geven aan dat de regen in ieder geval deze week nog doorzet.
Foto