Schrijver Mark Essig spotte wel een heel onverwachte passagier op zijn korte vlucht van Charlotte naar Asheville in de Verenigde Staten: een eend. En niet zomaar een eend, maar eentje met rode laarsjes en een luier. Hij luistert naar de naam Daniel en helpt zijn baasje in moeilijke tijden.

Daniel is vier jaar oud en is een 'emotional support duck', een eend die zijn baasje emotionele steun geeft wanneer die het nodig heeft. ,,Blijkbaar heeft het eendje verschillende luiers, maar heeft hij altijd een voorkeur voor die van Captain America, maar hoe hij dat aangeeft, weet ik niet", zette een verwonderde Essig op Twitter. ,,Hij droeg ook rode laarsjes, waarschijnlijk om zijn delicate poten te beschermen."

Tijdens de vlucht liep de eend al kwakend heen en weer in het gangpad en keek hij ook veelvuldig uit het raam naar de wolken. ,,Zou Daniel aan het dromen zijn van op eigen kracht tussen die wolken te kunnen vliegen?", vroeg Essig zich op Twitter af. Helaas: Daniel is een Indische loopeend, die niet kan vliegen, vertelde zijn baasje aan Essig.

De schrijver heeft nog steeds contact met het baasje van Daniel, die hem video's stuurt. Essig deelt die video's vervolgens met zijn Twittervolgers. Dankzij de tweets van Essig is Daniel inmiddels een beetje beroemd: Amerikaanse media als Buzzfeed en Mashabale schreven al artikelen over hem.
Foto