Een vlucht van Orlando naar Cleveland is met twee uur vertraging opgestegen nadat de politie een vrouw en haar eekhoorn uit het toestel haalde. De vrouw beweerde dat het dier met haar in de cabine moest meereizen omdat het haar ,,emotionele steun'' biedt.

,,De passagier had bij haar reservering gemeld dat ze een therapiedier zou meebrengen, maar gaf niet aan dat het om een eekhoorn ging'', deelde luchtvaartmaatschappij Frontier Airlines mee aan lokale televisiezender WFTV. ,,Knaagdieren, waaronder eekhoorns, zijn niet toegelaten op vluchten van Frontier.'' Op de website van Frontier staat inderdaad expliciet vermeld dat knaagdieren niet toegelaten worden. Hetzelfde geldt voor onder andere reptielen, egels en insecten.

Toch slaagde de vrouw erin om alle controlepunten met haar eekhoorn te passeren. Pas in het vliegtuig kreeg ze te horen dat het dier daar niet gewenst was. De passagier weigerde echter het toestel te verlaten en Frontier Airlines haalde er de politie bij. De vrouw weigerde alle medewerking, waarop de agenten beslisten om het vliegtuig volledig te ontruimen.

Op videobeelden die werden gedeeld op Twitter is te zien hoe de vrouw uiteindelijk met een rolstoel van het toestel werd gehaald. Wanneer de andere passagiers juichen en klappen omdat het vliegtuig eindelijk weer vrij is, reageert ze met opgestoken middelvinger en vervolgens met een duim in de lucht.

Het is niet de eerste keer dat iemand een erg ongewoon therapiedier in een vliegtuig probeert te krijgen. In januari beweerde een vrouw nog dat haar pauw Dexter met haar moest meevliegen om haar emotionele steun te bieden. Een andere vrouw spoelde haar hamster door het toilet om toch op een vlucht van Spirit Air mee te kunnen.