'Vreselijk' vond de Canadees Daniel Nemis het toen hij onlangs via de telefoon te horen kreeg dat zijn moeder was overleden. Alleen: ze bleek helemaal niet dood.

Het was nogal een belangrijk telefoontje dat een verpleegster in een ziekenhuis in Winnipeg moest plegen. Iemand opbellen om te vertellen dat zijn of haar geliefde is overleden, dat doe je natuurlijk niet zomaar eventjes snel tussendoor. Toch ging het vorige maand goed mis. Ze keek op een verkeerd blaadje, en belde het nummer van Daniel Nemis.

De moeder van Daniel, Sophie, was enkele dagen daarvoor opgenomen in het ziekenhuis. Ze had haar enkel verstuikt, maar verder was ze kerngezond, zelfs voor een 99-jarige.

Daniel had al dagen niks van het ziekenhuis gehoord. Het telefoontje van de verpleegster was dus op zich niet vreemd. "Het spijt me", zei de zachte stem aan de andere kant van de lijn. "Uw moeder is helaas overleden."

Daniel werd emotioneel. "Ik herinnerde me dat ik vroeg: 'Wat? Hoe dan? Door een verstuikte enkel?'" Door de verbaasde reactie van Daniel, begon bij de verpleegster gelukkig een lampje te branden. Ze had iemand anders moeten bellen. Het was een vergissing. "Sorry, is dit Daniel?", zou de verpleegster hebben gezegd. "Het spijt me maar je bent, oeps... de verkeerde."

Daniel barstte in tranen uit en het duurde even voordat hij was bekomen van de schrik. Zijn moeder Sophie bleek nog gewoon in leven. Ze is nu weer thuis. In december wordt ze 100.