Een 7-jarig meisje in de Verenigde Staten vertelde deze week tegen de chauffeur van de schoolbus dat ze haar ouders niet wakker kon krijgen. Even later bleek waarom: haar ouders waren al meer dan een dag dood.

Het is een aangrijpend verhaal. Volgens Amerikaanse media had het meisje uit McKeesport (Pennsylvania) al een hele dag geprobeerd om haar vader, de 26-jarige Christopher Dilly en haar moeder, de 25 -jarige Jessica Lally, wakker te krijgen.

Toen dat op maandagmorgen ook niet lukte, kleedde ze zich aan en nam ze, zoals het hoorde, de bus naar school.

Op school vertelde ze haar leraren niks over de situatie thuis. Pas op de terugreis zei ze het tegen de buschauffeur. Die ondernam actie. Haar ouders werden diezelfde dag dood aangetroffen.

Naast de levenloze lichamen trof de politie ook nog een baby van 9 maanden en een jongetje van 3 en 5 jaar in het huis aan. Zij waren niet gewond, maar zijn voor de zekerheid onderzocht in een ziekenhuis.

De politie gaat er vanuit dat de ouders zijn overleden na een overdosis en dat ze meer dan twee dagen dood in huis moeten hebben gelegen. Volgens de zus van moeder Jessica waren de twee verslaafd aan hero´ne.

In de regio waar McKeesport onder valt, Allegheny County, zijn de laatste tijd vaker incidenten met drugs. Afgelopen jaar stond de teller op 422 sterfgevallen. In de staat Pennsylvania waren het er vorig jaar in totaal 3500, duizend meer dan een jaar eerder.