Een kind dat zijn teddybeer te koop aanbiedt, in ruil voor wat eten. Politieagent Steve Dunham wist niet wat hij zag toen hij het tafereel zag. "Het brak mijn hart toen ik het jongetje daar zo zag."

De Amerikaanse agent was naar het jongetje gestuurd nadat bewoners de politie hadden ingeschakeld. Zij zagen het kind doelloos over straat slenteren in de Amerikaanse staat Ohio. Toen agent Steve bij hem kwam, was het kind zijn teddybeer aan het verkopen bij een drogist, in ruil voor eten.

Het jongetje was volgens de agent flink ondervoed. "Hij had dagen niet gegeten. Omdat hij zo hongerig was, wilde hij geld. Hij had alleen een knuffel om te verkopen. Het brak mijn hart toen ik het zag", vertelt Dunham tegen Amerikaanse media.

De agent twijfelde geen moment en nam het ventje mee naar de dichtstbijzijnde Subway en trakteerde op eten. Toen hij het kind thuis wilde brengen, schrok hij van de woonomstandigheden: het jongetje woonde met vier andere kinderen in een huis dat vol lag met vuilnis, kattenpis en drankflessen.

De ouders zijn onder toezicht geplaatst. De kinderen, inclusief het jongetje, wonen tijdelijk bij familieleden. Toen agent Steve het jochie kwam opzoeken, rende hij naar hem toe en gaf hem een grote knuffel. "Dat deed me zo goed."