Arya Permana, een 10-jarige jongen uit Indonesië, weegt 192 kg en zijn toestand wordt levensbedreigend. Door zijn gewicht kan hij niet meer lopen en niet meer naar school gaan. Kleding in zijn maat is nergens te vinden. Daarom draagt hij alleen een lendendoek. Hij is constant moe en lijdt aan kortademigheid. Het enige wat hij doet is in bed of in bad liggen en eten. Hij eet vijf stevige maaltijden per dag, genoeg om twee volwassenen te voeden. Evengoed heeft hij nog altijd honger. Hij moet dringend behandeld worden, maar zijn ouders kunnen dat niet betalen.
Bij zijn geboorte had hij een normaal gewicht (3200 gram), maar op 2-jarige leeftijd was dat al ver boven het gemiddelde. Daar maakten zijn ouders geen punt van. Ze vonden hem ‘gewoon een flinke gezonde jongen’. Een paar jaar later begon het uit de hand te lopen en zochten ze hulp. De artsen konden geen oorzaak voor zijn buitensporige gewichtstoename vinden en verwezen hem naar een gespecialiseerde kliniek. Die behandelingen kunnen zijn ouders niet meer betalen. Zij zijn arme boeren en moesten zelfs geld lenen om eten voor hun zoon te kunnen kopen.
Ten einde raad hebben zijn ouders hem nu op een crash-dieet gezet. Hij krijgt nu alleen nog maar bruine rijst te eten. Door de aandacht in de lokale media komen mensen van heinde en verre om ‘de zwaarste jongen ter wereld’ te aanschouwen.
Foto