Als IJsland op het EK in Frankrijk met de titel aan de haal gaat, dan zwemt Yannick Agnel een rondje om het eiland. Die opmerkelijke belofte deed de Franse zwemmer via een tweet.

De 24-jarige Agnel, die op de Spelen van 2012 goud veroverde op de 200 meter vrije slag, hoopt ongetwijfeld in meerdere opzichten dat zijn landgenoten hun favorietenrol waarmaken. Een zwemtocht rond het eiland is namelijk ruim 2.000 kilometer lang.

"Ik zou het niet aanraden, maar het is mogelijk", ging de IJslandse bondscoach Heimir Hallgrimsson in op de tweet van Agnel. "Al raad ik hem wel aan om het juiste weer af te wachten."

Hallgrimsson, die samen met Lars Lagerbšck de leiding heeft bij IJsland, maakt de vergelijking met een recent voetbalsprookje. "Ik hoop dat het afloopt zoals het bij Leicester City ging. Ik denk dat beide teams dezelfde teamgeest hebben", aldus Hallgrimsson, die in het dagelijks leven tandarts is. "Maar de wereld vergaat niet als we verliezen. Dat is een groot voordeel."

De confrontatie tussen Frankrijk en IJsland is zondag 3 juli. Uiterlijk een week later weet Agnel of hij zich kan gaan opmaken voor een bizarre zwemtocht.