Twijfel jij bij de ijsboer altijd over welke smaak je moet kiezen? IJscoman Rob Kok van IJspaleis Driehuis heeft de oplossing. Voor klanten die niet kunnen kiezen en 'euh' stamelen is er nu de speciale 'euh'-smaak. Maar hoe smaakt die?
Kok kwam op het idee na de zoveelste twijfelende klant. ,,We hebben meer dan 75 smaken ijs in de vitrine, het is niet meer dan logisch dat onze klanten soms moeite hebben met kiezen."

Dat kwam vorige zomer zo vaak voor dat Kok tegen een klant grapte dat hij een 'euh'-smaak zou maken om zo meer bolletjes te verkopen. Dit jaar is hij er dan eindelijk. Maar wees niet bang dat de smaak je wordt opgedrongen; Kok wijst de klant slechts op het bestaan van de 'euh' en laat de keuze verder open.

Als je dan toch besluit om voor de 'euh' te gaan, is het niet te voorspellen wat je op je hoorntje krijgt. De smaak is dagelijks anders; het allereerste 'euh'-ijsje was Cheesecake Oreo, de meest recente is Caramelkoekjes met chocolade. Andere smaken zijn dranksmaken als Whiskey, Gazeuse en Boswandeling of fruit zoals aalbessen en Chinees Yang Tao fruit.

Kok noemt 'euh' een actualiteitensmaak. ,,Vorig jaar was bijvoorbeeld een bepaald type wijn een zomerhit, dan proberen we daar een ijsje van te maken. Of we krijgen van klanten te horen dat een bepaalde smaak in het buitenland populair is, dan nemen we die ook over. En we proberen natuurlijk zelf ook met zoveel mogelijk goede ideeën te komen."

De 'euh'-smaak is ontzettend populair bij vaste klanten. ,,We krijgen klanten die lijstjes hebben om te onthouden wat ze voor anderen moeten bestellen en dan staat de 'euh' er vaak tussen. Dan staat er bijvoorbeeld straciatella, mango en 'euh' in een bakje. We krijgen zelfs heel veel teleurgestelde reacties als we eens een dagje geen 'euh' doen."