Een 19-jarige toerist heeft een aantal uur op een vlot door de Hudson River bij New York rondgedobberd, nadat het steigertje waar hij op zat losbrak. De jongen wilde naar de zonsopgang kijken, maar werd met steiger en al door de golven meegenomen richting open zee.
Het touw brak ineens en voor ik het wist zat ik midden op het water.

Om half 3 's nachts besloot de 19-jarige Armaan Raj Munglani aan de haven naar de zonsopgang te gaan kijken. Die beslissing werd hem bijna fataal. Het wankele steigertje waar hij op zat werd door de golven meegenomen, waardoor er voor de jongen niets anders op zat dan te blijven zitten. ,,Het touw brak ineens en voor ik het wist zat ik midden op het water vast op dat stuk hout'', vertelt de jongen aan de New York Post. ,,Ik wist niet wat ik moest doen."

Munglani had zijn telefoon wel bij zich, maar die was nat geworden en werkte niet meer. Pogingen om hem met zijn aansteker te drogen waren tevergeefs. Al gauw was Munglani doodsbang om door de vracht- en cruiseschepen overvaren te worden. ,,Ik probeerde mezelf terug de naar de kant te manoeuvreren, maar dat lukte niet. De stroming was te sterk", vertelt Munglani, die uiteindelijk meer dan tweeënhalf uur op open zee ronddreef en al afscheidsbrieven was begonnen schrijven in een klein schriftje dat hij toevallig bij zich had. ,,Mijn laatste woorden aan mijn familie vrienden heb ik nu verscheurd. Je wilt niet dat iemand zulke dingen leest terwijl je nog leeft."

Na meer dan twee uur angstig ronddobberen merkte Munglani dat zijn telefoon het weer deed. Snel belde hij het alarmnummer, waarna hij rond vijf uur 's morgens gered werd door de New Yorkse brandweer. ,,Ik was zo blij als een kind in een snoepwinkel", zegt Munglani. ,,Ik schreeuwde en had tranen in mijn ogen."