De man uit Oirsbeek die het lijk van zijn moeder tweeŽnhalf jaar verborg in een kist in zijn huis, moet zo'n 15.000 euro pensioen terugbetalen. Dat geld ontving hij ten onrechte nadat zijn moeder was overleden.

De 93-jarige moeder van Piet van der Molen (62) uit Oirsbeek stierf in 2013. Van der Molen heeft haar overlijden nooit gemeld en verborg het lichaam van zijn moeder in een kist in de slaapkamer. Hij deed dat omdat hij bang was dat hij uit haar woning zou worden gezet.

Het lijk werd in december vorig jaar ontdekt nadat de politie een tip had ontvangen. De moeder van Van der Molen was op dat moment al ruim twee jaar vermist. Al die tijd was haar pensioen gewoon uitgekeerd.

Volgens verzekeraar Aegon had Van der Molen geen recht op het pensioen van zijn moeder. De man uit Oirsbeek moet het gehele bedrag, zo'n 15.000 euro, voor 1 juli terugbetalen.

Kort na de ontdekking van het lijk in de kist op de slaapkamer werd Van der Molen aangehouden door de politie. De man werd enkele dagen later weer vrijgelaten. Hij wordt niet verdacht van moord of doodslag op zijn moeder.