Honderden bussen in Engeland dragen vanaf 23 mei advertenties met de tekst 'Subhan Allah'. Dit betekent 'Allah zij geprezen'. De advertenties zijn onderdeel van een campagne van Engelands grootste islamitische liefdadigheidsinstelling en zijn bedoeld om geld op te halen voor slachtoffers van de burgeroorlog in SyriŰ.

Omdat het in Londen niet is toegestaan om advertenties met politieke boodschappen af te beelden in het openbaar vervoer is gekozen voor een religieuze tekst. De liefdadigheidsinstelling die de campagne bedacht en financiert, Islamic Relief, hoopt dat de advertenties de Islam in een goed daglicht stellen en veel geld op brengen voor de Syrische vluchtelingen.

De advertenties verschijnen op bussen in Londen, Birmingham, Manchester, Leicester en Bradford, omdat deze steden de grootste moslimpopulatie hebben. Het bedrijf dat het openbaar vervoer in Londen regelt, kan de advertenties nog stopzetten als er veel mensen aanstoot aan nemen.

Op 6 juni gaat de Ramadan van start. Moslims geloven dat een donatie die tijdens de Ramadan wordt gedaan een dubbele uitwerking heeft, en daarom is gekozen voor 23 mei als startdatum voor de campagne. Er zullen in totaal 640 Engelse bussen rond gaan rijden met de tekst op de zijkant of achterkant.

Moeen Ali, een bekende Engelse cricketer en moslim, sprak al zijn steun uit voor de campagne: ,,Dit is een geweldige manier om mensen te laten praten over de bedoeling van de Ramadan. Een speciale maand die niet alleen om vasten draait, maar ook om spirituele reflectie en doneren en hen die het minder goed hebben."

Onlangs werd in Londen de eerste gekozen moslimburgemeester van Europa ge´nstalleerd, Sadiq Khan. Zijn benoeming heeft niets met de campagne te maken. Er wonen zo'n drie miljoen moslims in Londen.