De Canadese piloot Keith Mann brak de regels zodat hij meer dan veertig dieren kon evacueren uit de Canadese stad Fort Mc Murray. Normaal gesproken moeten de dieren eerst in quarantaine. Nu zijn honden, katten, vogels, konijnen en zelfs kikkers meegenomen in de passagiersruimte.

Tot nu toe zijn er ongeveer 80.000 mensen geŽvacueerd uit de Canadese stad, waar al dagen een enorme brand woedt. Dankzij het droge, warme en winderige weer is het voor de brandweer moeilijk om het vuur onder controle te krijgen.

Niet alleen mensen, maar ook dieren zitten vast. ,,We houden allemaal van dieren", zegt Mann tegen Metro News. ,,Het is belangrijk voor eigenaren om hun huisdieren mee te nemen zodat ze bij elkaar kunnen blijven. Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt."

Normaal gesproken kunnen er maar enkele dieren mee op het vliegtuig. In die gevallen moeten de dieren ook gecheckt worden op ziektes en moeten ze zijn opgesloten in een hok. In dit geval mochten sommige dieren opgesloten worden in het toilet van het vliegtuig. Anderen zaten in tassen of lagen op de grond.