Ze moest remmen met haar schoolbus in het Amerikaanse Pittsburgh omdat op de weg een elektriciteitskabel lag. Chauffeur Patricia Ryan ging niet zelf kijken wat er aan de hand was, maar vroeg de kinderen in de bus of ze de kabel wilden verslepen. Dat komt haar mogelijk duur te staan.

De 11-jarige Tyler was bereid om te helpen. Nietsvermoedend stapte hij uit. Maar de kabel bleek onder spanning te staan. "Ik kreeg een schok door mijn duim", vertelt Tyler aan de tv-zender Pittsburgh's Action News 4. De jongen liep brandwonden op aan zijn hand.

De chauffeur zei volgens de plaatselijke zender tegen de politie dat ze niet de bedoeling had een kind in gevaar te brengen. Ook zou ze zich meteen over de jongen hebben ontfermd toen hij een schok had gekregen. Maar op opnamen van de bewakingscamera in de bus is te zien dat Tyler zijn rechterhand vasthield toen hij weer instapte. De chauffeur vroeg hem een paar keer of de kabel 'het nog deed', maar pas na zo'n 20 minuten vroeg ze hem of hij in orde was.

De ouders van Tyler zijn woedend. Ze willen dat Patricia Ryan haar vergunning om op een bus te rijden kwijtraakt. Bij het bedrijf waar ze werkte, is ze de dag na het voorval ontslagen.
Filmpje