Een brief uit de Tweede Wereldoorlog wordt na meer dan 70 jaar alsnog bezorgd. Een moeder schreef aan haar twee dochters hoe erg ze hen miste. "Ik kan niet onder woorden brengen hoe bijzonder ik dit vind", zegt Pieter, hun jongere broer.

Toen de twee meisjes 11 en 6 jaar oud waren moest Bep, hun moeder, ze onderbrengen bij een pleeggezin. In Den Haag was er maar weinig voedsel en de zusjes waren ondervoed. In de brief schrijft ze dat ze vaak aan hen denkt.

Pieter was toen nog een baby en bleef bij zijn moeder. "Na de oorlog zijn we snel weer herenigd", zegt hij tegen het AD. Ook voor hem is de brief bijzonder: zijn moeder beschreef hoe hij de oorlog als baby beleefde.

Allebei zijn zussen leven nog en zijn ondertussen 82 en 77 jaar oud. De vinder van de brief, Jeroen van Moorsel, wil hem dan ook zo snel mogelijk overhandigen aan de familie. Hij vond hem onder de houten vloer in zijn huis in Den Haag, dat de familie tijdens de oorlog huurde van zijn opa.

Dat de brief uiteindelijk zijn weg naar de twee dochters vindt, is te danken aan Jeroens moeder. Die vond hem zo bijzonder dat ze alles op alles zette om de nabestaanden te vinden.