Onderzoeksjournalist Alberto Stegeman is ongehinderd een kazerne in Oirschot binnengelopen. Hij had een camouflagepak aan en werd nergens gecontroleerd.

Hij vindt het schokkend dat iedereen, dus eventueel ook terroristen, zo makkelijk een militaire basis binnen kan komen. "Het verontrust me dat het nog steeds zo eenvoudig is."

In 2008 veroorzaakte Stegeman al ophef door binnen te dringen op de luchtmachtbasis in Woensdrecht. Hij kon dicht bij de gevechtsvliegtuigen komen.

Op de kazerne in Havelte kon hij zelfs ongehinderd met een legervoertuig van het terrein rijden. Toen dat bekend werd, nam Defensie extra veiligheidsmaatregelen.

Stegeman heeft wat beelden van zijn reportage laten zien aan politici. Die hebben geschokt gereageerd. D66 heeft al laten weten dat de partij minister Hennis van Defensie om tekst en uitleg zal vragen. "Het is zeer zorgelijk dat het met de beveiliging van deze kazerne zo slecht is gesteld'', zei Kamerlid Salima Belhaj.

Stegeman heeft Hennis nog niets uit zijn reportage laten zien. Dat gebeurt volgens hem pas voor de uitzending van Undercover in Nederland, zondag op SBS6.