Marcus woont op straat en kwam tot een paar weken geleden alleen aan geld door te stelen of te bedelen. Maar daar nam cafť-eigenaar Cesia Abigail geen genoegen mee. "Wil je geld? Kom dan maar hier werken."

De vrouw uit Minnesota krijgt veel lof van Amerikaanse media. Toen de 25-jarige Marcus haar cafť binnenliep om geld te vragen, vroeg ze hem: "Waarom heb je geen baan? Je weet toch dat je niets voor niets krijgt?"

Volgens het nieuwsprogramma CBS News boog Marcus daarop zijn hoofd en durfde hij geen oogcontact met haar te maken. Hij antwoordde: "Ik heb een fors strafblad en daarom wil niemand me voor zich laten werken. Dus dit is de enige manier waarop ik aan geld kan komen."

Abigail kon wel wat hulp gebruiken, dus bood ze Marcus een baan aan. Daarmee zorgde ze ervoor dat Marcus de dag van zijn leven had. Met een grote glimlach op zijn gezicht begon hij borden te wassen. Een broodje dat hij van haar kreeg voordat hij aan de slag ging, brak hij in tweeŽn, waarna hij naar buiten rende om de helft aan een dakloze vrouw te geven.

"Een heleboel mensen zeggen dat ik een zegen voor hem ben, maar op dat moment was ik degene die een zegen nodig had", reageert Abigail tegen CBS News. Ze had te weinig handen in de zaak en kon een afwasser dus goed gebruiken. Hij werkte twee uur, omdat Abigail niet meer kon betalen, maar de dag daarna kwam hij terug om te werken voor zijn geld. De afgelopen twee weken is hij elke dag gekomen om te helpen waar hij kan.

"Sommige restaurants laten daklozen niet eens naar de wc gaan", zegt Abigail. "Ik veroordeel iemand niet om hoe hij eruitziet. Ik behandel daklozen niet anders dan anderen."