Het wordt een bijzonder jaar voor de Beverse familie Braem. Vier zussen uit één gezin zijn namelijk tegelijkertijd zwanger en verwachten allemaal rond ongeveer dezelfde tijd een kindje. ,,We hebben een nauwe band maar dit was écht niet gepland", klinkt het bij de zussen.

An (33), Katrijn (30), Tine (25) en Lieselot (27) Braem zijn 35, 32, 22 en 21 weken in blijde verwachting. Het is wellicht een unicum. ,,We hebben al gespeurd op het internet en voor zover we weten is het nooit eerder voorgekomen", vertellen ze aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

,,Het gebeurt wel eens dat er verschillende juffen in dezelfde school op hetzelfde moment zwanger zijn, maar vier zussen uit één gezin is natuurlijk echt wel heel opmerkelijk."

Oma in spe Marijke De Graef moest wel even slikken toen ze tot viermaal toe werd verrast met het nieuws van haar dochters. ,,Maar ik kijk er echt wel naar uit", lacht ze.

,,Ik heb zelf ook bewust voor een groot gezin gekozen. Naast mijn vier dochters heb ik nog twee zonen. Maar ik had wel verwacht dat de familie-uitbreiding wat meer gespreid zou verlopen. In één klap komt het aantal kleinkinderen van 9 op 13. Daar kun je een kleine crèche mee vullen."

Oudste zus An beweert dat ze niet van elkaar wisten dat ze bezig waren om zwanger te raken. ,,Nu is het natuurlijk wel heel leuk. We wonen nogal ver van elkaar maar houden veel contact via sms en facebook. We kunnen tegen elkaar klagen over zwangerschapskwaaltjes en ondervinden nu uiteraard veel steun van elkaar."

Met de zwangerschappen verloopt gelukkig alles voorspoedig. Enkel Katrijn sukkelt wat met een lage bloeddruk en moet uitkijken voor zwangerschapsvergiftiging, maar met de baby's is alles oké.