Vier zussen die tegelijkertijd zwanger zijn is al bijzonder, maar dat er drie op dezelfde dag bevallen helemaal. En dat terwijl geen van de zussen op dezelfde dag was uitgerekend.

Zowel de zussen als de artsen waren stomverbaasd. Binnen 17 uur kregen drie van de vier Ierse zussen een baby, melden Ierse media.

Mairead FitzPatrick beviel van zoontje Thomas om 03.25 uur. Haar zus Joeline Gofrey volgde om 11.00 uur. Zij werd met behulp van een keizersnede moeder van dochtertje Sorcha. 's Avonds beviel ook zus Bernie Ward. Zij kreeg om 20.30 uur een jongetje, Phelim.

Alle drie de baby's werden geboren in het Mayo General Hospital in het Ierse Castlebar. De twee jongetjes en het meisje zijn kerngezond. Opvallend genoeg is ook de vierde zus, Christiana Murray, hoogzwanger. Zij liet weten 'wel een beetje' teleurgesteld te zijn dat ze niet op dezelfde dag als haar zussen is bevallen', maar zei ook een gezond kindje en goede bevalling natuurlijk veel belangrijker te vinden.

Voor de kraamafdeling van het ziekenhuis was het ook een bijzondere dag. Het is de eerste keer dat er drie vrouwen uit dezelfde familie op dezelfde dag bevallen.
Foto