De Duitse Madurodam is voortaan ook te bezichtigen via 360-graden-foto's op Google Maps. De internetgigant gebruikte hiervoor een zeer kleine auto met een 360-graden-camera erop.

De beelden zijn geschoten in The Miniatur Wunderland in het Duitse Hamburg. Deze miniatuurwereld van zo'n 6400 vierkante meter heeft meer dan 200 mini-inwoners en 13 duizend meter aan rails waar een minitrein op rijdt.

Google heeft de 360-graden-foto's geschoten met een speciale camera die op een klein rijdend apparaatje is gemonteerd. "We hebben vaker onze uitrusting moeten aanpassen door Street View-camera's op boten, treinen, een sneeuwmobiel en zelfs een kameel te monteren. Nu hebben we de camera verkleind en op miniatuurtreinen en -bussen geplaatst", aldus Google.

De kleine camera is door Google ontwikkeld en maakt het mogelijk om onderdelen van de Duitse Madurodam die normaal gesproken niet goed te bezichtigen zijn, toch van dichtbij mee te maken. De 360-graden-beelden laten onder andere de binnenkant van het vliegveld van Hamburg en feestende mensen op het Oktoberfest zien. Alle beelden zijn hier te bekijken.
Filmpje