Een foto van Google Maps houdt de gemoederen op internet bezig. Want: is er op het beeld een moord te zien, gepleegd in Almere?
Een inwoner van Almere plaatste zaterdag een link op de website Reddit, onder de kop "Een moord vlakbij mijn huis op Google Maps". Het plaatje van de 'moord' is inmiddels meer dan 640.000 keer bekeken. En het bericht op Reddit heeft al ruim 1200 reacties opgeleverd.
Op het plaatje is een houten platform te zien dat uitsteekt tot in het water van het Beatrixpark in Almere-Stad. Op het platform staan twee mensen, en er lijkt een bloedspoor te lopen van de walkant naar het midden van het platform. Een van de twee buigt voorover.
De meeste mensen die reageren denken dat er geen sprake is van een moord. "Alsof iemand een moord zou plegen midden op de dag, op een openbare plek," zegt een bezoeker. Sommigen denken dat het mensen zijn die zitten te vissen, of dat er een hond net uit het water is gekomen en teruggelopen is naar zijn baas. Het water op het droge hout zou de rode kleur verklaren. Volgens de Almeerder die het bericht plaatste, onderzoekt de politie het beeld op Google Maps inmiddels. (De WMR-redactie houdt het op de versie met de hond.) Foto