Nicolas Cage heeft een dinosaurusschedel moeten inleveren die zonder de juiste papieren is uitgevoerd. MongoliŽ eiste het prehistorische stuk op.

Officieel is niet bekendgemaakt wie de schedel moest inleveren, maar persbureau Reuters ontdekte dat de gegevens van de ingeleverde schedel overeenkomen met een exemplaar dat Cage in 2007 op een veiling kocht. Hij betaalde toen 276.000 dollar voor de schedel van een Tyrannosaurus bataar, een neefje van de T. rex.

De acteur heeft zelf niets fout gedaan. Ook de galeriehouder die de schedel verkocht kon niet weten dat hij illegaal was geŽxporteerd. Geen van beiden wil praten over de zaak.
Malafide paleontoloog

MongoliŽ zoekt al jaren naar de dinosaurusbotten die door de malafide paleontoloog Eric Prokopi het land uit zijn gebracht. Hij smokkelde enkele jaren complete dinosaurusskeletten MongoliŽ uit, hoewel dat bij wet is verboden.

Prokopi werd in 2012 veroordeeld tot drie maanden cel en helpt sindsdien bij het terugvinden van de stukken. Het is onduidelijk of de schedel van Cage ook direct met Prokopi in verband is te brengen, of dat het bijvangst is.

De schedel zal worden teruggebracht naar MongoliŽ. In totaal zijn al zeventien fossielen van Prokopi teruggevonden.