Daniel Pearce en Andrea Tucker beleefden zaterdagnacht lokale tijd de mooiste momenten in hun levens tot nog toe. De verstokte rugbyfans werden de trotse ouders van baby Isla Jamie en, minstens zo mooi, 'hun' Nieuw-Zeeland versloeg AustraliŽ in de finale van het WK Rugby. Omdat het kindje precies in de rust van het duel werd geboren, hoefden Daniel en Andrea bovendien niks van de finale te missen. 'Haar timing was perfect.'

De twee Nieuw-Zeelanders waren zaterdagnacht (lokale tijd) speciaal opgestaan om de rugbywedstrijd van hun 'All Blacks' te bekijken. Een WK-finale tegen buurland en grote broer AustraliŽ, het kon niet mooier. Maar de baby liet niet op zich wachten.

Net nadat de Haka - de traditionele openingsdans van de Nieuw-Zeelandse rugbyers - was afgelopen en het duel op het punt stond te beginnen, moest Andrea bevallen. Het stel sprong in de auto en zette onderweg naar Rotorua Ziekenhuis de livestream van de wedstrijd aan. De vrouw had deze van tevoren op haar mobieltje geÔnstalleerd, je wist maar nooit.

,,Ook in het ziekenhuis probeerden we zoveel mogelijk van de wedstrijd te kijken", zegt de kersverse vader die zelf rugby speelt bij de plaatselijke club tegen het Nieuw-Zeelandse Stuff. Op een gegeven moment zette hij het geluid op de telefoon uit om de finale in stilte te bekijken, ,,maar toen zei Andrea dat ik het weer harder moest zetten".

,,Net voor de rust trapte Dan Carter de bal tussen de palen, en vlak daarna schoot Isla eruit. Na haar geboorte konden we verder met het kijken van de wedstrijd."

De Nieuw-Zeelandse rugbyers prolongeerden hun wereldtitel. De All Blacks versloegen rivaal AustraliŽ met 34-17. Dan Carter werd uitgeroepen tot 'man of the match'.

,,We konden natuurlijk niet te luidruchtig zijn, maar er waren wel een aantal vreugdekreten en handklappen in de verlossingskamer", aldus Pearce na de geboorte van zijn eerste kind en het derde kind van zijn partner.

Nadat de kersverse ouders was bijgekomen van de bevalling en het kampioenschap verlieten zij later met baby Isla Jamie het ziekenhuis, allen gehuld in het rugbyshirt van de nationale ploeg. ,,Ik had het een aantal weken eerder gekocht, omdat ik al zo'n vermoeden had dan ze tijdens de finale geboren zou worden."
Foto