De 42 weken zwangere Julie Anne Genter [38] stapte vanochtend op de fiets naar het ziekenhuis, voor haar bevalling. "Een perfecte zondagochtend voor een fietstochtje", schrijft de minister voor vrouwen van Nieuw-Zeeland bij de foto's op haar Instagramaccount.

Genter is politica voor de Groene Partij in Nieuw-Zeeland, maar nu tijdelijk met verlof, omdat ze zwanger is. Op haar Instagramaccount deelde ze een foto van zichzelf naast haar fiets. "Naar het ziekenhuis om ingeleid te worden en eindelijk deze baby te krijgen."

Genter fietste samen met haar man naar het ziekenhuis, omdat er niet genoeg ruimte in de auto was voor iedereen, "maar ook omdat het me een goed humeur geeft".

Aan The Guardian laat ze weten dat het tochtje 'voornamelijk heuvelafwaarts' was.

Genter is niet de enige politica van Nieuw-Zeeland die met zwangerschapsverlof ging. Een maand geleden beviel de premier van Nieuw-Zeeland nog van een dochtertje. Jacinda Ardern (37) was daarmee de eerste premier ooit die beviel tijdens haar ambtsperiode. Zij is inmiddels weer aan het werk.

Voor Genter begon aan haar verlof zei ze dat het vrouwen hoop geeft om te zien dat ook politici moeder worden, "maar we zijn nog lang niet op het punt dat we zeggen dat het 'geen big deal' is."
Foto