Een piepjonge leerling van een basisschool in Schoonhoven (Zuid-Holland) is afgelopen maandag aan een stoel vastgebonden door zijn lerares. De vrouw zag geen andere manier om de jongen rustig te krijgen.

De lerares van groep 3/4 zit sinds het incident ziek thuis. Ze zou de jongen, omringd door medeleerlingen, aan zijn stoel hebben vastgebonden. Ontoelaatbaar, vindt de directeur van de Koningin Emmaschool in het Algemeen Dagblad. "Dit kan écht niet. Dit tolereren we ook niet."

De directrice van de overkoepelende stichting Onderwijs Primair is zelfs 'verbijsterd'. "Ze had de jongen al een aantal keren gewaarschuwd, omdat hij niet luisterde, door de klas liep. In een overspannen reactie bond ze hem vast. Daar is geen excuus voor."

De lerares wordt niet ontslagen. Ze zou al 16 jaar zonder problemen op de school werken. Wel moet ze een bezoek brengen aan de bedrijfsarts, krijgt ze een berisping en een aantekening in haar dossier. Vermoedelijk keert de lerares - een vrouw van in de 40 - na de herfstvakantie terug op de werkvloer.