Een 21-jarige scholiere uit Antwerpen heeft zich bij wijze van sociaal experiment tien dagen lang gekleed als een moslima met hoofddoek. Silke Raats wilde zo reacties uitlokken in haar sociale omgeving.

Reacties kreeg Raats inderdaad, maar die bleken voor haar zo heftig dat ze al na tien dagen met het project is gestopt. "Op school werd ik door bijna iedereen genegeerd", vertelt ze in de Gazet van Antwerpen. "Ik zou toch naar SyriŽ gaan en hen bombarderen."

Raats zou zich eigenlijk voor een maand lang 'bekeren' tot de islam, inclusief islamitische levensstijl en bijbehorende hoofddoek. "Geen alcohol meer, geen vlees, en ik heb zelfs het openingsgebed Surah Al-Fatiha uit de Koran van buiten geleerd. Het moest zo geloofwaardig mogelijk zijn."

De Vlaamse werd naar eigen zeggen 'overspoeld met vragen'. "Of ik me had bekeerd, of ik samen was met een moslim, of ik wel besefte dat ik nooit meer aan een baan zou geraken." Raats zegt vooral geschokt te zijn door de vele negatieve reacties van haar vrienden en kennissen. "Ik kreeg meer en meer scheve blikken, ik werd voorbijgelopen en compleet genegeerd. Ook door vrienden die ik al jarenlang ken en met wie ik in de zomer nog op vakantie ben geweest."

Uiteindelijk zette ze haar sociale experiment om in een filmpje met de titel '10 gesluierde dagen'.