De vermiste poes Chloe van Gert-Willem en Yvonne Sanders uit Spijkenisse, die met de buren meeliftte naar Frankrijk, lijkt gevonden. Vrijdagavond kreeg de familie een sms'je van een Franse hondentrimster dat ze de Maine Coon heeft gevonden en heeft meegenomen naar een plaats in de buurt van Rheims.

De foto die ze stuurde, is precies Chloe, aldus Gert-Willem Sanders. Hij reist zondag naar Frankrijk om zijn huisdier op te halen.

De poes liftte eind juli stiekem in de caravan van de buren mee naar Frankrijk. Toen zij bij een tankstation van BP in Chaumont-sur-Tharonne, 35 kilometer voorbij Orléans, de deur openden, zagen ze tot hun schrik Chloe eruit springen en de benen nemen.

De Sanders, erg gehecht aan hun poes, ondernamen tweemaal de 1200 kilometer lange reis naar het tankstation en weer terug, maar vonden haar niet terug. Ook overnachtten ze in de omgeving van de pomp. ,,De hele zoektocht heeft me zeker 1000 euro gekost, maar zo veel geld zou je ook over hebben voor een operatie van je dier,'' relativeert Gert-Willem.

Nu kan hij niet wachten Chloe in de armen te sluiten. ,,Zonder haar is ons gezin niet compleet.'' Veel mensen zochten mee met het gezin, dat in de omgeving van het tankstation posters ophing van de vermiste Chloe. ,,We kregen zelfs meldingen van mensen dat ze speciaal voor ons bij het tankstation waren gestopt, met brokjes hadden gerammeld, maar dat Chloe niet was aan komen wandelen.''