De bewoners waren al die tijd gewoon thuis. Toch kon een inbreker zich drie dagen lang ongemerkt onder een bed verstoppen.

Jason Hubbard brak in toen een van de bewoners van het huis in het Amerikaanse Spotswood, New Jersey het afval buitenzette. Hij verstopte zich onder een bed in de logeerkamer en bleef daar drie dagen liggen, totdat de bewoner een geluid uit de kamer hoorde komen. Toen die Hubbard vond, belde de man gelijk de politie.

Waarom Hubbard onder het bed lag, is nog altijd onduidelijk. Maar hij is geen onbekende van de familie. De bewoonster, Margaret Adamcewicz, vertelt aan ABC News dat hij tot vijf jaar geleden het vriendje was van hun dochter. "Ze gingen niet als vrienden uit elkaar", voegt ze eraan toe. Saillant detail: Hubbard had zich verstopt onder het oude bed van die dochter.

"Ik was niet bang, ik was alleen maar boos", zegt Margaret. Ze zegt dat ze in die vijf jaar nooit meer iets van Hubbard had gehoord. Wel weet ze te melden dat hij dakloos is. De inbreker hield zich volgens Margaret in leven met water dat hij bij zich had. "Ik denk niet dat hij gegeten heeft."

Hubbard zit vast. Hij is aangeklaagd voor huisvredebreuk, inbraak en diefstal van elektriciteit: hij gebruikte het stopcontact onder het bed om zijn vier mobiele telefoons op te laden.