Toen ze een auto de parkeerplaats zag oprijden die overeenkwam met het opsporingsbericht, kon ze haar ogen niet geloven…
Het leek een dag als elke andere. Maar toen pizzaverkoopster Courtney Best onlangs even pauze nam, zag ze iets wat ze nauwelijks geloofde. Omdat ze tijdens het werk niet op haar telefoon kijkt, nam ze van haar pauze gebruik om even haar berichten te checken. Ze zag een SMS van Amber Alert: een zevenjarige jongen was ontvoerd door een man in een witte Dodge.

Uiteraard is zo’n ontvoering een schokkend bericht, maar wat pas echt schokkend was, was dat Courtney datzelfde moment een witte Dodge de parkeerplaats op zag rijden! De kans leek haar klein dat het de auto was die in het Amber Alert-bericht werd bedoeld, maar toch besloot ze om poolshoogte te nemen. De auto stopte en een man en een kleine, bang uitziende jongen stapten uit. Snel liep Courtney naar de auto om het nummerbord te bekijken, en ja hoor: Het ging om de auto van de verdachte.

De alerte verkoopster aarzelde geen moment en belde direct de politie. Die kon de verdachte inrekenen nog voordat hij weer in zijn auto stapte. Het bleek om een crimineel te gaan die al eerder was veroordeeld voor het seksueel misbruiken van een kind. Godzijdank was de zevenjarige Nicholas Gomez ongedeerd en kon de jongen diezelfde avond nog naar zijn ouders terug.
Wat een ongelooflijk verhaal. Courtney is een heel normale meid, maar dankzij haar oplettendheid is een zevenjarige jongen gered. Zeker gezien de criminele achtergrond van de kidnapper had de ontvoering gruwelijk kunnen aflopen, maar gelukkig greep de sympathieke pizzaverkoopster op tijd in en belde ze onmiddelijk de politie toen ze had vastgesteld dat er iets niet in de haak was.
Zo zie je maar: door op het juiste moment de juiste beslissing te nemen, kan ook een heel normaal persoon een held worden.
Uiteraard zijn de (sociale) media in rep en roer over de heldhaftige pizzaverkoopster. Veel mensen hebben aangegeven dat ze voortaan extra goed zullen opletten wanneer zij een bericht van Amber Alert ontvangen.