Zwaar weekend gehad? Te diep in het glaasje gekeken? Dat is niets vergeleken met de egel die medewerkers van de dierenambulance in Arnhem hebben gevonden.

De hulpverleners troffen het stekelige zoogdiertje gisteren in zwaar beschonken toestand aan in een flesje advocaat, dat op straat kapot gevallen was. Het arme dier had uitgebreid van het gele goedje zitten snoepen en was tot niets meer in staat. "Hij krulde zichzelf niet eens meer op bij naderend gevaar", meldt Dierentehuis Arnhem en omstreken dat zich ontfermde over de egel.

Advocaat, een dik vloeibare likeur, heeft een alcoholgehalte van ongeveer 14 procent. In het opvangtehuis mag het beestje veilig zijn roes uitslapen.

Volgens Oswin Geuskens, medewerker van de de opvang, viel de egel onderweg naar het tehuis al in een zeer diepe slaap en heeft hij nog steeds een flinke kater. "Een egel met een kegel", grapt hij. Maar toch zijn er ook zorgen. "Het gaat beter dan gisteren, maar het blijft de vraag of hij het gaat redden. Zoveel alcohol in zo'n klein lijfje, je weet niet hoe dat uitpakt."

Bovendien kunnen glassplinters in zijn lichaam terecht zijn gekomen. Geuskens roept mensen op om geen rotzooi op straat te laten liggen.