In Texas is een amendement aangenomen waarin staat dat studenten en schoolmedewerkers op school een wapen bij zich mogen dragen, mits het verborgen is. Dat zou dan zowel op openbare als op particuliere scholen mogen.

Texas wil wapens op scholen legaliseren om te voorkomen dat scholen hun eigen regelgeving omtrent wapens gaat verzinnen. Leerlingen moeten ouder zijn dan 21 om een wapen bij zich te mogen dragen. Meerdere universiteiten hebben echter aangegeven tegen deze wetgeving te zijn.

In 2007 werden er op de Virginia Tech University nog 32 mensen doodgeschoten door een student. Voorstanders van het amendement zeggen dat gewapende studenten zich in zo'n situatie kunnen weren. Tegenstanders vinden dat meer wapens de kans op een schietincident vergroot. Bovendien denken zij dat zelfmoord vaker voor zal komen.

In juni 2013 werd er al een wet aangenomen waarbij het werd toegestaan dat studenten en personeel wapens in hun auto op de parkeerplaats van de school mochten hebben. Dat meldt Bloomberg Business.