Katten. Het internet ontploft er bijna van maar tch is dit verhaal wel internet-waardig. De 3-jarige Australische kat Pippa heeft namelijk een behoorlijk reisje achter de rug.
Op een gegeven moment was Pippa foetsie. Nergens te bekennen. Er gingen weken voorbij en Emily besloot toch maar even met haar moeder Rebecca naar de kat te gaan zoeken. Helaas vonden ze haar na een lange tijd nog steeds niet terug en hebben ze de moed moeten opgeven.

Op een vrijdagmiddag ontving Rebecca een onverwachts telefoontje van haar oude buurman. Hij was net verhuisd naar Brisbane, Queensland, dat ligt bijna 3500 km verder. De ex-buurman liet weten dat ze net hun container hadden geopend en tot grote verbazing zat de kat van Emily er ook in verstopt. Bij de verhuizing van de buurman is Pippa waarschijnlijk stiekem de achterkant van de container ingeslopen.

Rebecca kon niet geloven dat de kat terug was en liet het zo snel mogelijk aan Emily weten. Zij was dolgelukkig met het nieuws! Pippa is in Brisbane opgenomen in de dierenkliniek om aan te sterken voor de terugreis.

Na 49 dagen in de container heeft Pippa de barre tocht overleefd, maar ze lijdt nu wel aan een ernstig ondergewicht. Rebecca laat weten dat de kat helemaal niks had: geen eten, geen drinken en weinig frisse lucht. Het komt niet vaak voor dat een kat zulke situaties overleeft, vooral znder water.