Soms heb je een vreemd voorgevoel. En soms moet je daar wat mee doen. Dat bewijst het verhaal van een vrouw uit de Amerikaanse staat Utah. Door naar haar gevoel te luisteren redde ze het leven van haar man, die zonder dat ze het wist thuis in de garage bekneld zat.

Nicole Mayhew zat op haar werk toen ze opeens een 'heel sterk gevoel' kreeg, vertelt ze aan ABC News. "Ik kreeg opeens een ingeving dat ik naar huis moest om te kijken of alles goed was met mijn man."

Haar echtgenoot, de 43-jarige Scott Mayhew, had inderdaad hulp nodig. Hij lag in de garage, bekneld onder een SUV. De auto was om onverklaarbare redenen van de brug gevallen toen hij eronder bezig was. Het gevaarte drukte hard op zijn lichaam en was zo zwaar dat hij bijna geen adem meer kreeg.

"Ik lag op mijn zij en probeerde bij een sleutel te komen, toen de auto plotseling naar beneden kwam", vertelt Mayhew over het incident. "Ik kon mij totaal niet meer bewegen."

Met zes gebroken ribben en een aantal ernstige inwendige verwondingen, lag Scott Mayhew daar te creperen van de pijn. Hij riep meer dan een uur om hulp, maar er was niemand in de buurt die hem kon horen.

Totdat zijn echtgenote thuiskwam. Samen met een buurvrouw lukte het haar om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. Net op tijd, want volgens artsen had hij het niet lang uitgehouden.

Scott is zijn vrouw eeuwig dankbaar, omdat zij naar haar gevoel luisterde. "Ze is een geweldige vrouw en ik ben heel blij dat ik haar in mijn leven heb."