Een zes maanden oude puppy heeft zijn baasje gered van een wisse dood. Toen een ratelslang het gemunt had op de Amerikaanse Jenna Castello, wierp de heldhaftige Guinness zich tussen haar en het giftige reptiel en werd daarbij zelf tot twee keer toe gebeten.

Joshua Chavez en Jenna Castello wandelden met het hondje Guinness in het Deer Creek Canyon Park in de Amerikaanse staat Colorado, toen de ratelslang zijn kans schoon zag. ,,Ik kon de ratelslang zien”, zei Jenna tegen nieuwszender ABC 7. ,,Hij kwam erg dichtbij.”

Plotseling kwam Guinness in actie en sprong in de bres voor zijn baasje. Hij werd daarbij gebeten, waarop Joshua hem met spoed naar de dierenarts bracht. Jenna zou zeker zijn gebeten als de dappere hond niet tussen haar en de slang was gekomen, aldus Joshua. ,,Guinness voelde dat Jenna in gevaar was en zag haar schrikken. Hij greep vrijwel meteen in en zette zichzelf tussen haar en de slang.”

Joshua pakte snel de bloedende hond op en bracht hem naar de dichtstbijzijnde dierenarts om hem te laten behandelen aan zijn wonden en het gif van de slang. ,,Hij was erg verzwakt. Hij leek erg uit zijn doen en wist niet echt waar hij was”, keek Jenna terug. Van de dierenarts kreeg Guinness een infuus en hij is nu aan het herstellen. ,,Hij heeft zo’n grappige persoonlijkheid”, zegt Gigi Burk, een neef van Jenna. ,,We weten nu dat we hem echt niet kunnen missen.”