Directeur van taxibedrijf Van der Wijst, Ron van der Wijst, is niet te spreken over de beslissing van de commissaris van de koning Jaap Smit in Zuid-Holland om het contract met het taxibedrijf te verbreken vanwege ontevredenheid over de chauffeur.

Volgens Van der Wijst kon de privéchauffeur van het bedrijf in de ogen van de provincie niets goed doen: hij stonk naar pindakaas, hield de deur niet open voor klanten en droeg de verkeerde kleding. De auto waarin hij reed leek bovendien te veel op een taxi.

Van der Wijst vindt de beschuldigingen onterecht. Volgens hem was het nooit goed wat de taxichauffeurs deden. ,,Een chauffeur stond buiten zijn boterhammetje met pindakaas te eten, toen er een provinciebestuurder kwam aanlopen. Onze chauffeur stopt dus snel zijn boterham weg, om te gaan rijden. Vervolgens krijgen we de klacht dat hij naar pindakaas stonk”, vertelt hij zaterdag aan het AD.

Ook legt hij uit dat een bestuurder niet altijd de deur voor een klant kan openhouden, omdat ze ook regelmatig koffers moeten aannemen.

Omdat Van der Wijst de contractbreuk onterecht vindt, daagt hij de provincie woensdag voor de rechter.

De provincie was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.