Geen last van hoogtevrees en avontuurlijk ingesteld? Dan is deze accommodatie iets voor jou: een penthouse in de 60 meter hoge Olympische skischans in Oslo.

De skischans op de berg Holmenkollen, 6 kilometer ten noorden van het centrum van Oslo, werd gebouwd voor de Olympische Winterspelen van 1952 en wordt nog steeds gebruikt voor wedstrijden. Voor twee nachten wordt de skischans omgetoverd tot glazen penthouse met dakterras.

Het penthouse wordt ingericht voor de campagne 'A Night at' van Airbnb. Via Airbnb kunnen huiseigenaren hun eigen huis verhuren aan toeristen. Doel van de campagne is om van ontoegankelijke plekken in de wereld eenmalige accommodaties te maken.

Manager Jeanette Hansen van de skischans was meteen enthousiast over het idee: "We kunnen niet wachten om de gasten te verwelkomen in ons penthouse met waarschijnlijk het beste uitzicht van de stad."

Het is niet de eerste keer dat je via Airbnb op een bijzondere plek kunt slapen. Eerder kon dat al in een omgebouwd KLM-vliegtuig, een skilift in de Alpen en een IKEA-vestiging in Australië.

De skischans is niet voor iedereen te boeken, slechts twee personen kunnen een overnachting winnen. Wie het aandurft en kans wil maken op de overnachtingen eind maart moet voor 7 maart een goede motivatie schrijven op de website van de actie.
Foto