De Indiase spiritueel leider Gurmeet Ram Rahim Singh is ervan beschuldigd dat hij honderden volgelingen heeft aangezet om zich te laten castreren. Ze zouden zo dichter bij God komen.
Een van zijn voormalige volgelingen, Hans Raj Chauhan, heeft zeven jaar geleden een castratie ondergaan. Hij is een van de weinigen die zich uitspreekt tegen Singh en zijn groep. Zijn advocaat vertelt: ‘De volgelingen werd gezegd dat ze alleen God zouden ontmoeten als ze zich lieten castreren.’
Chauhan bracht de zaak twee jaar geleden al onder de aandacht. Nu is een onderzoek gestart ter voorbereiding op een aanklacht vanwege zwaar lichamelijk letsel. In totaal zou het gaan om 400 castraties. De meeste mannen zouden zich echter niet willen uitspreken tegen Singh.
Singh, hoofd van de Dera Sacha Sauda organisatie (DSS), sprak de beschuldigingen eerder nog tegen. ‘Zulke beschuldigingen hinderen mij terwijl ik goede dingen doe voor de mensheid.’ De Indiase popster en televisiepredikant heeft een geschat vermogen van 50 miljoen dollar.
De castraties zouden worden uitgevoerd in een ziekenhuis dat gerund wordt door DSS. De organisatie is ook eigenaar van restaurants, scholen, fabrieken, boerderijen, hotels en weeshuizen.
Singh heeft 87.000 volgers op Twitter, maar volgt zelf niemand. Hij noemt zich onder meer een spirituele heilige, filantroop en zanger.
Foto