De bekende Hagenaar Jeffrey Huf heeft een bijzondere schenking gedaan aan het Haags Historisch Museum: zijn vier tenen.

Via een open brief op Facebook heeft ras-Hagenees Jeffrey Huf zijn schenking bekendgemaakt, meldt Den Haag FM.

"Middels deze brief bied ik u vier stukjes aan voor uw mooie collectie. Deze stukken hebben alle dansvloeren van Den Haag gezien. Er is mee gesprongen op de heilige grond van het Zuiderpark Stadion. Er zijn Ajax-supporters en anderen mee in de smoel getrapt", schrijft hij op zijn Facebook.

Huf is een bekende Haagse tv-programmamaker en heeft suikerziekte. Gisteren zijn zijn tenen geamputeerd vanwege ernstige complicaties. 24 uur voor zijn operatie maakte hij zijn lugubere schenking bekend.

Het Haags Historisch Museum is nog niet persoonlijk door Huf benaderd. "Wij moesten dit bericht uit de media vernemen", stelt een woordvoerder. Het museum is overigens niet van plan om de tenen op te nemen in de collectie. "Omdat de schenking niet past in onze huidige collectie. Overigens zijn wij erg verrast door de schenking. Erg vervelend dat Jeffrey Huf dit moet doormaken."

Het museum heeft al een tong en vinger in bezit, afkomstig van de gebroeders De Witt. Zij werden in 1672 omgebracht in Den Haag.