Een opmerkelijke eis van de ex-vrouw van een hedgefonds-miljardair: ze wil 1 miljoen dollar per maand van haar man. De kinderen mogen immers niet de dupe worden van de scheiding.

De vrouw, Anne Dias Griffin, zegt het geld nodig te hebben om de vier nanny's voor haar drie kinderen te kunnen betalen en om boodschappen van te doen. Verder zegt ze iedere maand 160.000 dollar nodig te hebben voor hotelovernachtingen en 300.000 dollar voor de privéjet, schrijft CNN. Want, zo vindt ze: de kinderen mogen niet de dupe worden van de breuk.

De man, hedgefonds-miljardair Ken Griffin, vindt de claim belachelijk omdat zijn ex al 50 miljoen dollar aan smartengeld aan haar scheiding overhoudt. Griffin beheert Citadel, een investeringsmaatschappij gespecialiseerd in hedgefunds. Hij heeft een geschat fortuin van 5,5 miljard dollar.

De eisen zijn gebaseerd op wat er in 2014 reëel werd gespendeerd in het gezin Griffin. De rechter buigt zich over de zaak.

Begin dit jaar werd een van de duurste scheidingen ooit in de VS afgewikkeld. Sue Ann Arnall, ex-vrouw van oliebaas Harold Hamm, kreeg een cheque van 975 miljoen dollar van haar ex-man. De duurste scheiding ooit is die van de Rus Dmitri Rybolovlev: hij moest omgerekend 3.286.444.124 euro betalen om van zijn vrouw af te komen.