Woensdagochtend 14 januari, zijn omstreeks 08.30 uur drie mannen aangehouden die kort daarvoor een kegelkarretje van Rijkswaterstaat hadden gestolen op de ringweg A10.

Een weginspecteur stond daar bij de afwikkeling van een aanrijding tussen twee voertuigen. De man was belast met de afsluiting van de A10 met de A2. Hij creëerde een afzetting door het plaatsen van kegels op het wegdek. Op enig moment stopte een bestelwagen met aanhanger. Een man stapte uit en pakte het kegelkarretje - bestemd voor de verplaatsing van de kegels van ongeveer vijf kilo per stuk - op en ging er vandoor.

Agenten zetten meteen de achtervolging in en hielden de drie mannen aan. Naast de diefstal bleek de bestuurder van de bestelwagen niet in het bezit van een rijbewijs en de aanhanger te zwaar beladen. Een andere inzittende stond landelijk gesignaleerd voor een niet betaalde geldboete. De bestuurder kreeg ook een proces-verbaal voor het onnodig stilstaan op de snelweg. Twee van de drie verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.
Foto van zo'n karretje