De hemel boven de Russische stad Jekaterinenburg werd enkele dagen geleden kort verlicht door een felle flits. De lucht kleurde aan het begin van de avond plotseling geel en oranje. De explosie veranderde nacht in dag, aldus één van de getuigen.
Het zou kunnen gaan om een raket of een object uit de ruimte. Er zijn echter geen overeenkomsten tussen deze lichtflits en de meteorietexplosie boven Tsjeljabinsk in februari vorig jaar, meldt The Siberian Times.
De maker van de beelden schreef: “Op vrijdag zag ik op weg naar Rezj een lichtflits aan de hemel. Ik kon er niets over vinden in de media. Hebben anderen dit ook gezien? Wat was het?” De stad Rezj ligt op 83 kilometer ten noordoosten van Jekaterinenburg.
De enorme gloed is ook gefilmd door tieners uit Jekaterinenburg. Ze vragen zich af wat het zou kunnen zijn geweest. Volgens een regionale televisiezender kunnen meteorologen noch wetenschappers het vreemde fenomeen verklaren. Een lokale sterrenwacht liet weten dat er op de dag van de explosie geen meteorieten zijn neergekomen in het gebied.
Het Russische ministerie voor Rampenbestrijding wilde geen commentaar geven.
Filmpje